Home > Blogi > Hyviä lisävarusteita sinulle auton omistajana

Hyviä lisävarusteita sinulle auton omistajana

October 23rd, 2023

Autolla liikkuessa ei tule usein mietittyä, millaisia lisävarusteita autossa olisi hyvä olla, jos vaikka joudut onnettomuuteen tai autoon tulee jokin vika. Asianmukaisten lisävarusteiden puuttuminen saattaa viivästyttää matkan tekoa oleellisesti. Joudut ehkä soittamaan ystäväsi varusteineen apuun tai soittamaan hinausauton, vaikka olisit ehkä itsekin selvinnyt tilanteesta, oikeilla varusteilla.

Mitä lisävarusteita autossa olisi hyvä olla?

Hyviä lisävarusteita autoon ovat muun muassa hätävasarat ja käynnistyskaapelit. Hätävasara voi pelastaa henkesi onnettomuus tilanteessa. Kun valitset hätävasaran, jossa on ainakin turvavyöleikkuri ja vasara, saat sillä kätevästi leikattua itsesi irti turvavöistä ja myös rikottua ikkunan. Voit valita hätävasaran valaisimella ja magneetilla, jolloin sitä voi käyttää myös hämärässä ja sen kiinnittäminen autoon onnistuu helposti.

Muut hyvät lisävarusteet, joita autoon kannattaa hankkia

Turvallisuuteen liittyvien lisävarusteiden lisäksi autossa kannattaa olla arkea helpottavia lisävarusteita. Parkkikiekko on aivan välttämätön, jos pysäköit autoasi kiekkopaikoille. Tupakansytyttimeen kiinnitettävä puhelimen laturi on tärkeää, jottei akku pääse loppumaan pitkänkään ajomatkan aikana. Aurinkosuojat taas tekevät matkasta mukavamman myös takapenkkiläisille.

Huomioi myös autonrenkaat

Monella unohtuu autolla liikkuessa helposti yksi oleellinen asia, nimittäin renkaiden kunnon tarkkailu ja mahdollinen huoltotarve matkalla. Renkaiden kunnon voit tarkistaa matkalla kätevästi avaimenperässä kulkevan urasyvyysmittarin avulla. Myös rengaspainemittari saattaa olla tarpeen, jos meno alkaa tuntua epätasaiselle. Tarkista auton lisävarusteiden laaja valikoima netissä ja hanki autoosi itsellesi tarpeellisimmat varusteet.

Categories: Blogi Tags: