Home > Blogi > MLB eli Major League Baseball

MLB eli Major League Baseball

October 28th, 2022

Major League Baseball eli MBL on pohjoisamerikkalainen baseball-liiga, joka koostuu kahdesta erillisestä liigasta: National Leaguesta (NL) ja American Leaguesta (AL). Molemmissa liigoissa pelaa 15 joukkuetta. MBL perustettiin vuonna 1903.

Baseball urheiluna

Kahden joukkueen välinen pallopeli, baseball, on erityisen suosittu urheilulaji Yhdysvalloissa ja Itä-Aasiassa. Lajina se muistuttaa hieman suomalaista pesäpalloa. Baseball-joukkueen koko on yhdeksän pelaajaa. Varusteina käytetään baseball-mailaa, -palloa ja -räpylää. Baseball on ollut myös olympialajina vuosina 1992-2008 ja 2020.

Pelissä on suurelta osin kyse syöttäjän ja lyöjän välisestä mittelöstä ja siitä, miten hyvin lyöjät onnistuvat. Syöttäjä heittää pallon kohti lyöjää, joka yrittää osua siihen niin, että oman joukkueen pelaajat pääsevät etenemään kentällä. Lajin parhaidenkin lyöjien onnistumisprosenssi on ammattiliigassa noin 35 prosenttia.

MBL on baseballin ehdoton ykkösliiga ja edustaa maailman huippua. Siihen kuuluu 30 joukkuetta, joista 29 on yhdysvaltalaisia ja yksi on kanadalainen. MBL:n sarjakauden pituus on kuusi kuukautta huhtikuusta syyskuuhun. Pelit on jaettu kahteen eri liigaan ja kuuteen divisioonaan. Kauden aikana joukkueille kertyy jopa 162 peliä eli kauden aikana seurattavia pelejä löytyy lähes päivittäin. Liigojen voittajat kohtaavat World Series -loppusarjaottelussa.

MBL:n seuraaminen Suomesta

Baseball on yksi Yhdysvaltojen suosituimpiin kuuluvia urheilulajeja ja MBL seuratuimpia liigasarjoja. Sarjan seuraaminen onnistuu myös Suomesta käsin. Suomessa lajia pelataan SM-sarjassa ja Suomi-sarjassa.

Jos fanituotteet kiinnostavat, katso tästä hyvä verkkokauppa MBL:n fanituotteiden ostoon.

Categories: Blogi Tags: