Home > Auto kilpaurheilu > Vauhdikkaat moottoripyöräpelit houkuttelevat retroilemaan

Vauhdikkaat moottoripyöräpelit houkuttelevat retroilemaan

September 19th, 2016

Yksinkertaiset, mutta vauhdikkaat kaksiulotteiset moottoripyöräpelit nousivat suureen suosioon PC:llä jo joskus 2000-luvun alussa. Ehkä ensimmäinen genressä suuren suosion saanut peli oli unkarilainen Elasto Mania, jonka edeltäjä oli jo 1997 julkaistu Action SuperCross.mc motorcycle _349617527

Pelien idea oli aika yksinkertainen – epärealistisesti käyttäytyvä, kumijousin varustettu moottoripyörä tuli kuljettaa tason läpi maaliin, pisteitä ja bonuksia samalla keräten. Elasto Maniassa pisteet olivat helakanpunaisia omenoita, maalina toimi taas valkoinen kukka. Melko psykedeelistä, voisi joku sanoa. Peliä pelatakseen tarvittiin lähinnä neljää nuolinäppäintä. Helppoja nämä pelit eivät silti olleet, ja vaikeustaso kasvoi aina taso tasolta. Näin on asian laita edelleenkin.

Yhä nykyäänkin lajityyppi on tosiaan erittäin voimissaan. Idea ei ole jalostunut kovinkaan pitkälle, mutta grafiikka ja muut puitteet ovat jatkaneet kehittymistään. Applen mobiililaitteiden käyttöjärjestelmälle, iOS:lle, löytyy Bike or Die -nimeä kantava saman tyypin peli, Xbox-konsolin käyttäjät voivat pelata Trials HD:tä, kun taas X-Motoa voivat pelata niin Windowsin, Linuxin kuin OS X:nkin käyttäjät. Netin ilmaispelisivustoilta löytyy myös lukuisia – jopa kymmeniä – erilaisia klooneja tämän genren sisältä. Genren idea on kuitenkin sen verran yksinkertainen, että sen pelejä on helppo toteuttaa suoraan nettiselaimessa toimiviksi. Mitään erityisiä konetehoja nämä pelit eivät tosiaan syö.

Mikäli haluat testata miltä motocross-pyörän liikuttelu 2D-maailmassa tuntuu selainpelinä, kokeile ainakin seuraavia pelejä:

  • Moto X3M,

  • Max Moto Ride ja

  • Motocross Challenge.

Kieltämättä tämä pelityyppi on saattanut saavuttaa tietyn saturaatiopisteen, sillä pelien nimetkin ovat melko samasta puusta veistettyjä. Edellä mainitut selainpelit ovat kuitenkin genren ehdotonta aatelia. Mitä tulee selaimessa pelattaviin peleihin, ei vastaavaa yksinkertaista jännitystä kykene tarjoamaan kovinkaan moni muu viihdemuoto – lähinnä ainoastaan netticasinot tulevat mieleen kilpailijana.

Moto X3M on erittäin nopeatempoinen, eikä fysiikaltaan niin epärealistinen mitä esimerkiksi Elastomania ja Action SuperCross aikanaan olivat. Vaikeustasoltaan se on jo lähdössä melko haastava. Max Moto Ridessa pelaajan ulottuvilla on useampia erilaisia kaksipyöräisiä kulkupelejä, alussa tosin vain yksi. Peli on grafiikaltaan simppeli ja mekaniikaltaan paljon tasohyppelymäisempi. Vaikeustaso ei tässäkään pelissä ole kovin helppo, mutta ei kannata luovuttaa heti alussa.

Pyöräpelien lajityyppiin kuuluu se, että palkinto odottaa lopussa. Motocross Challenge on puolestaan kolmikon monipuolisin ja -ulotteisin edustaja erilaisin pelimoodein varustettuna. Voit keskittyä kisaamaan kelloa vastaan, muita vastustajia vastaan tai suorittaa mahdollisimman huikeita ja näyttäviä temppuja.

Categories: Auto kilpaurheilu Tags: